معرفی نرم افزار Blender (بلندر)نرم افزار Blender یک نرم افزار مناسب و کاربردی برای آن دسته از افرادی است که می خواهند مدل های سه بعدی خود را به صورت حرفه ای برای استفاده از خدمات پرینت سه بعدی طراحی کنند.
Blender نرم افزاری محبوب در زمینه ی طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) است که یادگیری آن در ابتدا شاید کمی دشوار باشد. نرم افزار بلندر نه تنها برای مبتدی ها پیشنهاد مناسبی است، بلکه برای حرفه ای هایی که به نرم افزارهای پرینت یا مدل سازی سه بعدی نیاز دارند نیز مناسب است.
به طور خلاصه باید گفت یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای پرینت سه بعدی است که می توانید از آن استفاده کنید.
۱-رندر(render) کردن
با استفاده از این نرم افزار میتوانید تصاویری ایجاد کنید. اما دقت کنید که خاصیتی به نام cycles در این برنامه وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید در صفحه نمایش، render ایجاد کنید. این گزینه به شما کمک می کند تا تصاویر رئال(نزدیک به واقعیت)تری داشته باشید.
۲-شبیهسازی مایعات
با استفاده از این نرم افزار میتوانید پاشیدن مایعات، ریختن شکلات و سرریزشدن خمیردندان را شبیه سازی کنید. سیالات بخشی از سیستم فیزیکی blender را تشکیل میدهند و با ایجاد یک مش سطحی به شبیه سازی سیالات کمک میکنند. این نرم افزار بهترین ابزار برای کنترل داشتن روی سیالات نیست اما میتواند افکتهایی جالب برای شما بوجود بیاورد. همچنین در این نرمافزار میتوانید دود(سیگار) را شبیهسازی کنید.
۳- ویرایش ویدئو
blender یک ویرایشکننده غیرخطی ویدئو است. blender به شما اجازه ویرایش معمولی یک ویدئو را میدهد. به شما اجازه میدهد تا به یک تایملاین(خط زمانی) کلیپ یا عکس اضافه کنید، قسمتهایی را برش دهید، چارچوب ایجاد کنید و غیره. Graph editor نیز به شما اجازه میدهد تا به صورت دستی زمان یا میزان صدا را تغییر دهید و پس از اتمام کار نیز میتوانید فایل خود را به فرمتهای مختلفی تبدیل کنید.
۴- ترکیب کردن
در قسمت compositor میتوانید به لایههای render مختلفی دسترسی پیدا کنید و با ترکیب آنها میتوانید کنترل زیادی روی عناصر داشته باشید. میتوانید رنگهای جالبی را اضافه کنید، به تصویر خود حالت شعله و درخشندگی اضافه کنید، حرکت مات و کدر را اضافه کنید و غیره.
۵- کنترل دوربین و پیگیری حرکت
blender به شما کمک میکند تا بتوانید برای تصویر خود یک خط حرکتی ایجاد کنید و به نوعی یک تصویر متحرک بسازید. البته این ویژگی در blender چندان قوی و حرفهای نیست اما میتواند به مقدار زیادی خواسته شما را برآورده کند.
۶- طراحی مجسمه(حجاری کردن)
blender دارای ابزاری برای حجاری است و به شما این امکان را میدهد تا جزییات زیادی را به مدل خود اضافه کنید. در این نرم افزار ۲۰ نوع قلم متفاوت برای حجاری وجود دارد. بعلاوه این نرمافزار میتواند یک فضای دینامیکی را برای طرح شما ایجاد کند و به شما اجازهدهد تا بتوانید وقت بیشتری را روی هندسه مدل خود صرف کنید و مدل ایدهآلتری بوجود آورید.
۷- شبیهسازی دینامیک
میتوانید در این برنامه لولا، پیستون و فنر را برای شبیهسازی دینامیک طراحی کنید. همچنین این برنامه دارای یک سیستم شکننده برای شکستن مشها، فعل و انفعال با نیروهایی مثل باد، افزودن اجسام نرم برای ایجاد مواد ژلهای مثل حلقههای کائوچویی، اجسام الاستیک و غیره است.
۸- ساختن کاراکترهای نازک ( در حد مو)
میتوانید با استفاده از انجین cycles فیبرهای مویی(نازک) ایجاد کنید. برای این کار از سیستم ذرهای blender استفاده میشود، که برای ایجاد اجسام نازک مثل مو مناسب است. میتوانید ذرات را در گروههای vertex(راس) قراردهید، سپس کات کنید و از قسمت built-in dynamics یک رفتار طبیعی برای حرکت جسم(ذره) خود ایجادکنید.
۹- ساختن اقیانوس
از آنجا که دوسوم کره زمین را آب تشکیل داده است، توانایی شبیهسازی اقیانوس گزینهای بسیار کاربردی است. با استفاده از ابزار Houdini Ocean Toolkit میتوانید یک اقیانوس ایجادکنید و اندازه و فرکانس موج، قدرت و سرعت باد و غیره را کنترل کنید و سپس آن را در blender اجرا کنید. در blender میتوانید میزان کف موجود در روی هر موج را تنظیم کنید و همچنین با افزودن نقشههای دیگری میتوانید جزییات بیشتری را به اقیانوس خود اضافه کنید.
۱۰- طراحی بازی
با توجه به انجین Open GL این نرم افزار، میتوانید بدون نیاز به کدنویسی طراحی گرافیکی و فیزیکی را برای بازیها انجام دهید. البته باید اشاره کنیم که این برنامه مخصوص طراحی بازی نیست و تنها برای ایجاد دِموی بازی میتوان از آن بهره برد.